Terug naar overzicht
Winkel

Winkel

Openluchtmuseum Het Hoogeland

In de winkel heb ik niet meegeholpen. Dat was allemoal veur de vrouw, hè?

Hilko Spoelma, geboren in 1932 in Molenrij

De winkel, het was een echte, heule grode ollerwetse hoes. Winkel deur, dij laip van veur tot aan achter tou dwars deur t hoes hèn. En dan kwam je op de koeienstal. Nee, koeien het mien heit nait meer had. Moar ’t was er allemoal nog wel. n Poar joar terug bin wie nog ain keer in dat hoes west. En ik kon het nait meer terug. Zo veraanderd!

Mien pa was bakker. Hij het verschillende boazen had, dat wait ik wel. Toun is e veur zichzelf begonnen. Dat was in daarteger joaren.
Ze hadden nog de winkel derbie. Ok nog kruidenierswaren. Dat was toun nog zo, hè? Ieder huisje dat had wel nog wat te koop. Molenrij… misschien zaten er wel tien winkels. Nou niks meer. Niks meer!

Twee toonbanken. Eén kaant dat was voor brood en kruidenierswaren. En de aandere kaant…. ze hadden ok nog een drogisterij erbij. Ok nog, ja!
De winkel staat midden in ’t dorp en der hangt altied nog n chefarine-bordje aan de muur. Dij het der woarschijnlijk wel viefteg, zesteg joar hongen. Dai heurt biet hoes. Dai man dai het hoes kocht het zee, verschillenden moalen wollen ze t bord wel kopen. Mor hij wol’t nait missen. En hai hangt der nog! As herinnering aan de winkel.

In de winkel heb ik niet meegeholpen. Dat was allemoal veur de vrouw, hè? Ik ben zelf geen bakker geworden, nee. Ik heb in 62 hier in Leens een winkel gekocht, kruidenierswinkel. 22 joar hebben we doar zeten. Dat was ok nait alles, heur. Drij, vaaier winkels in zo’n dörp. Concurrentie, inderdoad.